Türkiye imalat sektörüne birçok yenilik sunan Coşkunöz Holding, karar alma süreçlerini IBSS danışmanlığındaki SAP BusinessObjects projesiyle hızlandırdı.
Faaliyetlerine 1950 yılında başlayan Coşkunöz Holding; “sınırsız şekillendirme” vizyonu, 12 firması ve 3000 çalışanıyla, başta otomotiv olmak üzere, makine, havacılık, ısı, taşımacılık ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor. 1997 yılından bu yana SAP Kurumsal Kaynak Planlama (ERP) çözümünü kullanan Coşkunöz Holding, SAP BusinessObjects raporlama projesini Ağustos 2012’de IBSS ile birlikte uygulamaya aldı ve sadece üç ay içinde tamamladı.
SAP BusinessObjects öncesinde çoğunlukla Excel formatında alınan raporlar tutarsızlık içerebiliyordu. Doğru kararların alınmasını engelleyen bu süreç, SAP BusinessObjects platformuna geçiş sonrasında, ana performans göstergelerinin tek bir platformdan raporlanmasıyla yeniden düzenlendi. Ayrıca SAP Dashboards ile görsel seviyesi yüksek, detaylı raporlara erişilebildi.
SAP BusinessObjects, kritik fiili verileri bir araya toplayarak hem geçmişe dönük hem de bütçe ile karşılaştırmalı raporları almaya olanak tanıdı. Bu kolaylık, kurumsal hafızaya ve üst yönetimin karar verme süreçlerine katkıda bulundu.
Projede Coşkunöz Grubu, IBSS’in veri ambarı altyapısı, gösterge panellerinin tasarlanması gibi spesifik uzmanlık isteyen alanlardaki yetkinliğinden faydalandı. SAP BusinessObjects çözümünü SAP Veri Ambarı (SAP BW), SAP İş Zekâsı (SAP BI) ve SAP ERP sistemleriyle entegre kullanmaya başlayan Coşkunöz Grubu’nun Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Remzi Sülo, SAP’yi tercih etme nedenlerini şöyle açıklıyor: “SAP BusinessObjects’in mevcut yapımızla kolay entegrasyonu; doğru bilgiye tek bir kaynaktan, her yerden, her zaman erişebilme ve esnek analizler yapabilme olanağı da tanıdı. Bu sayede, Holding ve şirket üst yönetimlerimiz, kritik kararları verirken bilgilere her yerden, istedikleri anda, daha hızlı ve okunabilir halde ulaşabiliyor.”
Coşkunöz Holding tüm kurumsal raporları yalnız üst yönetime değil, tüm yönetim katmanlarına SAP BusinessObjects Platformu’ndan sunmayı ve belli başlı raporları mobil cihazlardan erişilebilir kılmayı hedefliyor.
Remzi Sülo, Coşkunöz Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü
- Karar destek süreçlerini desteklemek
- Üst yönetimin raporlama ihtiyaçlarını tespit etmek
- İhtiyaç duyulan anahtar göstergeleri belirlemek
- Belirlenen göstergeleri gözden geçirmek ve tarif etmek
- Üst yönetimin talep ettiği raporları daha kapsamlı sunmak
- Grup içindeki bölüm ve şirketlerden gelen rapor sayısı ile e-posta trafiğinin azaltılması
- Bilgiye hızlı ve güvenilir bir kaynaktan erişim
- Hızlı ve esnek analizler
- Veri üzerindeki manuel işlemlerin azaltılmasıyla hata olasılığının ortadan kalkması