Bu yıl 10. yaşını kutlayan IBSS, kuruluşundan bu yana pek çok başarılı projeyi hayata geçirmenin yanı sıra, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de bir “ilk”e imza attı. Raporlama ve sunum süreçlerinin standartlaştırılması konusunda uluslararası bir dernek olan IBCS, Türkiye’deki ilk seminerini IBSS ev sahipliğinde gerçekleştirdi.
15 Nisan 2016 tarihinde Radisson Blue – Asya Hotel’de düzenlenen seminere gerek SAP ekosisteminden gerekse iş dünyasından yoğun katılım oldu. IBSS Kurucu Ortağı Osman Çelik’in açılış konuşmasının ardından başlayan seminerde eğitimler, HICHERT+FAISST Kurucu Ortağı ve IBCS Başkanı Dr. Rolf Hichert ile HICHERT+FAISST Genel Müdürü Dr. Jürgen Faisst tarafından verildi.
Katılımcılar, raporlama ve sunum süreçlerini daha doğru yönetmek üzere neler yapabileceklerini öğrenmenin yanı sıra bugüne dek yaptıkları uygulamaları eleştirel bir bakış açısıyla gözden geçirme imkanı da buldular. IBCS® WITH SUCCESS semineri sayesinde profesyonel gelişim süreçleri açısından ciddi kararlar almaya yöneldiklerini belirten katılımcılar, yoğun programa karşın gün boyu oturumlara aktif şekilde ilgi gösterdiler.
Seminer süresince raporlama ve sunumlarda kalite, tepki süresi ve maliyet konu başlıklarında kendilerini geliştirme fırsatı bulan katılımcılar, aynı zamanda farklı sektörlerin temsilcileri ve IBCS yetkilileriyle de doğrudan iletişim kurma imkanına sahip oldular.
Raporlama ve sunumlarda uluslararası standartlar
Tam adı International Business Communication Standards olan ve dünya çapında kabul gören IBCS’in hazırladığı IBCS® WITH SUCCESS semineri, raporlama ve sunum standardizasyonu açısından uluslararası geçerliliğe sahip bir sertifikasyon sunuyor.
Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği seminerin ana hedefi, daha etkili (yazılı) raporlar ve (sözlü) sunumlar için evrensel tasarım standartları sunmak olarak tanımlanıyor. Katılımcıların rapor ve sunum içeriklerine zaten hakim olmaları nedeniyle seminer özellikle bilginin sunumuna odaklanıyor.
IBSS desteğiyle gerçekleştirilen IBCS WITH SUCCESS seminerinde özellikle üç konuda gelişme kaydedilmesine odaklanıldı:
Kalite: İyileştirilmiş raporlama kalitesi standartları, anlaşılması çok daha kolay olan, daha açık bilgiler sunan ve sonuçta da daha iyi kararlara neden olan raporlar ve sunumlar anlamına geliyor.
Tepki süresi: Tepki sürelerinin kısaltılması genel karar alma sürecine değer katıyor. Yeni raporlar ve sunumların teslim süresi kısalıyor, iş analistleri ise sorulara daha hızlı yanıt verebiliyor.
Maliyet: Standartlaştırılmış ve yeniden kullanılabilir rapor şablonları, analistler ve yöneticiler için zaman ve maliyet tasarrufu sağlıyor.